Informatie over de AirSense 10 (2024)

De "EPR" van een ResMed-machine (expiratoire drukverlichting) verlaagt de druk voor uitademen met precies 1, 2 of 3 cm, wat overeenkomt met de instelkeuzes van de EPR van 1, 2, 3.

C-Flex in een Respironics-machine werkt anders. De C-Flex-instellingen van 1, 2, 3 verminderen wel de druk wanneer u begint uit te ademen. Maar niet op exacte cm's.
C-Flex 1 geeft " enige reductie " in uitademingsdruk
C-Flex 2 geeft " iets meer reductie " in uitademingsdruk
C-Flex 3 geeft " de meeste reductie " in uitademingsdruk

De C-Flex-drukval voor uitademen is niet exact, zoals EPR in een ResMed-machine zit. De hoeveelheid drukvermindering die u krijgt met C-Flex (bij welke dan ook C-Flex-instelling) is erg afhankelijk van hoe krachtig u uitademt.

Als het begin van uw uitademing vrij krachtig is (denk aan een sterke "HUFF !!") zal C-Flex de druk verminderen, meer dan wanneer u uw uitademing heel zacht start. U kunt een wisselende mate van drukval krijgen bij dezelfde C-Flex-instelling (bijvoorbeeld C-Flex ingesteld op 3) van de ene naar de andere uitademing - iedere keer dat u uitademde, zou de werkelijke hoeveelheid drukvermindering die u zou krijgen afhankelijk zijn van hoe sterk of licht die specifieke uitademing van u was.

Er zijn nog andere aanzienlijke verschillen tussen ResMed's EPR en Respironics C-Flex, maar het feit dat één (ResMed) exacte drukvermindering geeft in cm's volgens de 1, 2, 3 EPR-instelling en de andere (Respironics) geeft een vage daling van "enige", "meer", "meest" voor de 1, 2, 3 C-Flex-instelling, is een van de grootste verschillen tussen het soort uitademingsdrukverlichting dat door deze twee merken wordt aangeboden.

C-Flex is ontworpen om het grootste deel van zijn drukverlies te geven aan het begin van de uitademing ... aan het begin van het uitademen elke keer. Het is ook ontworpen om de normale druk weer terug te laten komen VOORDAT de persoon volledig is uitgeademd. Dat gevoel (als de persoon het voelt) van meer druk terugkomen terwijl de persoon nog steeds probeert uit te ademen, kan verontrustend zijn. Kan je het gevoel geven dat je weer moet inademen, ook al adem je nog steeds uit.

Dat ontwerp van C-Flex heeft echter een goed doel. Als de luchtweg begint in te storten (te blokkeren) omdat de ademhaling slinkt, en als de luchtweg tijdens de pauze na het uitademen dicht gaat, voordat de persoon begint te INADEMEN, kan de instorting (blokkade) de persoon ervan weerhouden zelfs een nieuwe inhalatie te kunnen starten. Hij zou een apneu hebben.

Door C-Flex te ontwerpen om de therapeutische druk weer IN te laten VOORDAT de persoon van nature begint te inhaleren, kan de ineenstorting (blokkeren) niet gebeuren. De benodigde druk om de luchtweg open te houden, is al op zijn plaats zodat de persoon kan STARTEN om weer in te ademen.

In mijn vorige bericht is beschreven hoe C-Flex is ontworpen om de therapeutische druk weer in te laten voordat de uitademing is voltooid, zodat de luchtweg open wordt gehouden, zodat de persoon weer kan inademen.

1063524_PRSTS_Flex_SalesAid.pdf336 keer gedownload 95.24 KiB

1065624_FlexFamilyDSIntl.pdf313 keer gedownload 329.29 KiB

ResMed's EPR werkt heel anders. Hoewel C-Flex het meest laat vallen aan het begin van de uitademing, lijkt EPR (toch, als ik het heb gebruikt) niet de volledige 1, 2 of 3 cm druk te laten zakken op het moment dat een persoon start om uit te ademen. EPR voelt aan alsof de druk naar beneden gaat als de uitademing doorgaat . De volledige exacte drukverlaging van 1, 2 of 3 cm is op een bepaald punt tijdens het uitademen en blijft BLIJVEN tot het einde van de uitademing.

Aan het einde van het uitademen en tijdens een pauze die kan plaatsvinden voordat de persoon weer begint in te ademen, blijft de EPR zijn exacte drukdaling van 1, 2 of 3 cm handhaven. EPR wacht totdat de persoon BEGINT opnieuw in te ademen voordat hij de therapeutische druk weer in laat gaan. Dat is heel anders dan de manier waarop C-Flex de therapeutische druk weer inlaat VOORDAT de persoon zelfs helemaal klaar is met uitademen.

Maar wat als de ineenstorting (blokkade) van de luchtweg gebeurt omdat een EPR-instelling van "3" 3 cm minder druk geeft dan nodig is om de apneus van die persoon te voorkomen? Wat als een persoon een CPAP-druk van 10 heeft voorgeschreven, en de 7 cm die wordt afgeleverd tijdens een EPR-instelling van "3" (om de uitademingsdruk 3 cm te verlagen) kan een apneu plaatsvinden? Hoe kan de persoon zelfs weer inademen, zodat de EPR tijdens de pauze stopt met het onderdrukken van de druk? Hoe krijg je de therapeutische druk van 10 weer op gang?

Er is een beveiliging ingebouwd in EPR voor dat soort van eventualiteit. Als de persoon niet binnen zoveel seconden weer is gaan inademen, wordt de EPR opgeschort, wordt de therapeutische druk weer toegelaten en ... hopelijk wordt de luchtweg weer opengesperd. De persoon kan een nieuwe adem halen. EPR blijft "uit" totdat de normale ademhaling wordt hervat, waarna EPR weer iets gaat doen.

Dat is waarom ik vaak suggereer dat als iemand EPR gaat gebruiken, ze misschien hun CPAP-druk (of hun minimale druk met een ResMed autopap) 1 of 2 of 3 cm boven de voorgeschreven waarde willen instellen. Dat zou verzekeren dat de therapeutische druk inderdaad nog steeds aanwezig was, zodat de persoon op tijd een nieuwe adem kon halen.

Ze zouden nog steeds het comfortvoordeel van EPR halen, omdat een hogere druk om in het algemeen in te ademen niet ongemakkelijk is, en het is het relatieve verschil tussen inademen (bij een hogere druk) en uitademen (bij een lagere druk) waardoor "CPAP ademhaling" wordt bereikt met EPR ingeschakeld en natuurlijk aan voelt.

Heel wat mensen op het forum hebben geschreven over het verlagen van hun door de machine gerapporteerde AHI toen ze EPR uitschakelden. In de meeste gevallen zou ik zeggen dat ze die lagere AHI hadden gekregen als ze hun voorgeschreven druk hadden verhoogd met ongeveer hetzelfde aantal cm's waarop ze hun EPR hadden ingesteld, en liet ze de EPR gewoon op aan laten staan.

Dus, er zijn pluspunten en minnen over hoe deze twee heel verschillende-van-elk-andere uitademing "comfort" -eigenschappen werken. De twee fabrikanten zijn begonnen met het ontwerpen van hun verlichting van druk tijdens het uitademen op de manier die zij het beste vonden. Om nog te zwijgen van het feit dat patenten moesten worden overwogen!

Sommigen houden van de één, anderen houden van de andere, sommigen geven er de voorkeur aan om de uitademing hulpvoorziening van de fabrikant niet te gebruiken. Het is goed om keuzes te hebben.

Bron: CPAP.com, vertaald door Google Translate

Het voorstel om de therapeutische voorgeschreven druk met 1-2-3 cmh2o te verhogen bij gebruik van de EPR functie moet altijd in overleg met uw arts besproken worden.

Een Forumlid die C-Flex niet kon uitstaan, schreef over "ademstapelen" - 's nachts wakker worden bijna hijgend, want zelfs in de slaap was zijn lichaam blijkbaar gevoelig voor dat "gevoel" omdat hij waarschijnlijk een van die mensen is die een "ongelijk" uitademingspatroon heeft, niet altijd hetzelfde, en zei dat hij zich soms "overhaast" voelde om zijn volgende adem uit te halen. Het forumlid probeerde blijkbaar vroeg in te ademen, zelfs tijdens de slaap. Hij kon C-Flex niet gebruiken zelfs bij de laagste instelling.

Informatie over de AirSense 10 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated:

Views: 6323

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.